My latest week
Godkväll på er! Har inte uppdaterat bloggen på en vecka, och det är faktiskt för att jag haft rätt fullt upp med att installera mig i nytt land, nytt språk och nya kontakter. Allt är en sådan omställning. Maten, vänstertrafiken, säkerheten i barnens skola, räkna alla konstigt mynt i plånboken, upptäcka staden för mig själv, man pratar mer med främlingar här än i Sverige. Jag möter nog minst 2 främlingar som pratar med mig varje dag påväg till skolan/stan. Sverige känns mer tillbackadragna med sånt. Tur att jag inte har problem med att lära känna nya människor och byter gärna en eller fler meningar med en främling.
Renoveringen är i full gång och börjar verkligen bli trött på att det springer 5-7 byggarbetare i huset med hög musik, charmig brittiska och hundar springandes omkring. Jaja.. på ett sätt känns det skönt att jag inte är helt ensam om dagarna. Mitt blivande rum hinner inte bli färdigt innan jul tyvärr, så jag får fortsätta bo i det lila prinsessrummet några veckor till. Hade sett fram emot att införskaffa lite inredning till rummet och dekorera. Jaja, inte mycket man kan göra:-).
Mina dagar har sett likadana ut faktiskt. Jobbar 4 dagar i veckan och tar hand om barnen och djuren. Min fredag förra veckan var iallafall supermysig. Jag och ett av mina värdbarn hade kvalitetstid efter skolan. Vi hade en tjej-dag följt av fika på Costa ( motsvarar Espresso House i Sverige), mat på McDonalds ( yes.. mitt värdbarn fick bestämma allt givetvis) och sen blev det en tur till leksaksbutiken. Kan ju säga att det var flera år sen jag besökte den typen av butik. Mysigt ändå.. Slime är tydligen "inne" i år för alla barn så givetvis blev det en burk med slime också. På kvällen lyssnade vi på typisk tjejmusik, myste med djuren och kollade på knasiga foton på mig och alla mina katter jag vuxit upp med:-). Barnen älskar katter och blev helt kär i mina katters namn och utseende:-). Även jag har ju varit ett litet barn en gång i tiden. Barnen tyckte det var så roligt att bläddra i fotoalbumet. 
Magasin är billigare i UK än i Sverige. Men det ärlig för att de tillverkas här. De magasin som kommer till Sverige måste ju fraktas och därför lägger de nog på en summa tror jag. Här får man liksom en modetidning på 100 sidor ca för endast 12 svenska riksdaler. Galet! 
Ja med detta vill jag mest säga att jag uppdaterar ingen särskild dag i veckan. Det kommer när det kommer och när jag känt att jag gjort något speciellt mer än "jobbat" som de flesta av mina dagar består av. Vi hörs när vi hörs!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like