BIG SERIE GUIDE: Recensioner om serier jag följt under 2017
Har nog aldrig följt så många serier ( speciellt under en termin) som detta år.. 2017 är verkligen MITT SERIE ÅR.. haha. Känner mig helt tom om jag inte har en serie att titta på. Jag har följt allt mellan brittiska kriminalare till fantasy till ungdomsdrama till dokumentärer.. Utöver dessa här under, har jag även sett Real Detective (amerikansk kriminalare), SKAM såklart;-), Haters back off med Miranda Sings ( som för övrigt är världens roligaste- komedi), Chasing Cameron (dokumentär) och Paranoid (brittisk kriminalare).
Jag gillar inte allt för långa serier med typ över 5 säsonger. Jag gillar lite mer lagom långa avsnitt med ca 10-13 avsnitt är perfekt. Sammanlagt 20 serier under 7 månader.. REKORD!! 
Kvar på listan = BLINDSPOT!! 
WESTWORLD: Vilda västern och action/ fantasy. Den är väldigt väl gjord och och häftiga scener. Dock var det lite för mycket action i min smak. Den får 3/5 från mig.
THE PEOPLE V. OJ SIMPSON- American Crime Story: Har blandade tankar kring denna dokumentären. Bra skådespelare och intressant. Däremot blev det spännande i slutet så jag tyckte början var väldigt seg då avsnitten är rätt långa. Den får 3/5 från mig. 
THE CROWN: Rätt tråkig faktiskt men intressant om man gillar historia och allt inom kungar/drottningar. 2/5 från mig.
 
BRITTISKA THRILLER/DRAMA:
 
JACK TAYLOR: Blandat.. Fina miljöer men rätt dryg serie i sig.. 2/5 från mig. 
HAPPY VALLEY: Rätt dryg emellanåt men även en del humor. Dock inte riktigt i min smak. 2/5 från mig. 
MARCELLA: Denna serie var faktiskt spännande, 3/5 från mig. 
DOCTOR FOSTER: Denna serie kan tyckas vara rätt långsam men jag tyckte den var rätt spännande och intressant. Lagom långa avsnitt också. 3/5 från mig. 
LUTHER: En bra serie med mycket som händer, 4 säsonger sammanlagt och jag var fast. 3/5 från mig. 
HINTERLAND: Ibland var den OK men ibland väldigt tråkig och kändes väldigt lång- varje avsnitt är ca 1,5 h. 2/5 från mig. 
MINA FAVORIT SERIER I ÅR: 🎬🏆
 
13 REASONS WHY: De flesta känner nog igen serien och har varit väldigt populär under våren. Jag tycker serien har en viktig handling och budskap. En serie inriktad till ungdomar/tonåringar och sen är varje avsnitt så spännande. Jag såg klart hela säsongen på mindre än 2 dygn. Den är verkligen så himla bra! 5/5 från mig. 
GUILT: Inte hört talas om denna serie innan men det jag visste var att det var en brittisk serie med tonårscrime- säkert kort. Serien har 10 lagom långa avsnitt och den var bra. 4/5 från mig. 
RIVERDALE: Även denna serie har fått mycket hype under vårterminen och självklart var även jag intresserad vad denna serie hade att bjuda på. Det är en typisk "tonårs-serie" skulle jag nog säga. Spänning, deckare, kärlek, vänskap osv. Lagom långa avsnitt och underhållande. 3/5 från mig. 
BIG LITTLE LIES: Denna serie har blivit populär pågrund av kända huvudroller. Serien är OK men ändå väldigt konstig tycker jag. Ibland väldigt tråkig och ibland ok spännande.. Den får 2/5 från mig. 
GIRLBOSS: Denna serie är verkligen så "jag". Handlar om mode, början av vuxenlivet, kärlek, entreprenörskap och var så bra. Endast 20-25min långa avsnitt och såg klart hela serien på 1-2 dygn. Rolig var den också.. 4/5 från mig. Gillar även att den bygger på en sann historia. 
HOW TO GET AWAY WITH MURDER: Last But not least.. Denna serien är en trogen vän. Handlar om blivande advokater och brottsmål. Väldigt intressant och underhållande. Den har en del humor i sig och handlar om allt från kärlek till vänskap till domstolen till spänning. Det finns två säsonger ute med 30 avsnitt sammanlagt. Tror även säsong 3 inspelas. Den får 4/5 från mig. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like