Day 3- UK Journey
Dagen är kommen. Idag åkte jag hem till min värdfamilj i England. Jag var så nervös.. Jag mötte upp min värdmamma på Paddington Station vid 12:00 i förmiddags. Vi tog tåget ner till staden jag ska bo i, vilket tog drygt 1 h. När vi var framme vid huset fick jag landa lite, tog en kopp kaffe och fika med värdmamman och pratade om allt mellan himmel och jord. Sen var det dags att träffa mina värdbarn. Jag fick besöka en brittisk skola där barnen går i uniform. Föräldrar stod på skolgården och väntade på sina barn. Barnen var glada över att se mig och var inte särskilt blyga. Vi tog bilen tillbaks till huset vid 15:30 tiden. Det börjar bli mörkt ute rätt tidigt nu. Familjen har hantverkare som renoverar till innan jul (hoppas vi) så fullt kaos. Huset är typiskt brittiskt med två våningar, heltäckningsmatta och öppen brasa. Jag får låna ett av barnens rum ( skriver inga namn med respekt för familjen) så rummet är alldeles lila med prinsessor:-) haha. Det duger sålänge tills mitt rum är klart. Familjen har två marsvin och 2 katter (en av katterna är redan fast vid mig). Blir så mysigt med djur i familjen också, då känner jag mig hemma. Familjen känns väldigt stabil och trygg och är väldigt trevliga. Så idag har vi mest lärt känna varandra, jag har fått fixa rummet, vi har ätit spaghetti&köttfärssås och jag har kollat på lite tv med familjen vid den öppna brasan. Nu ligger jag i min säng här och är rätt trött för dagen. Den har varit hektisk och pirrig. Alla känslor på en gång. Jag saknar min familj så otroligt mycket så det gör ont. Men jag vill inte visa mig "ledsen/svag" inför de i början då jag vill att de ska få ett gott intryck att jag är en genuin och snäll tjej som gör vad de säger att jag ska göra. Jag vill att de ska kunna lita på mig och vara trygg för barnen. Idag har jag knappt fotar något då jag haft fullt upp. Det blir nog mer i helgen då vi eventuellt ska köpa julgran, barnen har fotboll och gymnastik. Imorgon är det även första december, crazy.. Tycker så mycket om julen hemma i Sverige med familjen, men i år blir den lite annorlunda. Man firar julafton den 25/12 här i England med roast dinner och Drottningens tal på tv. Kommer tänka på min familj lite extra i jul. Blir känslofulls så fort jag tänker på de.. Barnen jag tar hand om tycker om mig och vi kom snabbt överens och klickade vilket man alltid är orolig över. Men allt gick faktiskt bättre än förväntat. Ingen chock, inga tårar och blev varmt välkommen in i familjen. Såklart kommer ingen dag vara en dans på rosor, men man ska göra det bästa av situationen. Vi hörs! :-)
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Day 2- UK Journey
Idag vaknade jag runt 8 helt utvilad efter 11 timmars sömn. Gårdagen var väldigt hektisk. Det blev en lång frukost på hotellet.
Sen gjorde jag mig i ordning och det stod shopping och sevärdheter på schemat idag. Jag ville gärna besöka Jo Malone i London. Jag gick runt o doftade på alla parfymer och servicen i butiken var perfekt. Jag valde tillslut en parfym i doften French Pear & Lemon. Den doftar ljuvligt. Jag fick den i julklapp så tusen tack.
Vi begav oss senare mot National Gallery och kollade på konst. Mycket vackert. Gratis entré också. BONUS!
Tyvärr tog jag inga bilder där inne då det var förbjudet (tror jag). 
Vi gick vidare mot Covent Garden som lyste upp vackert med julbelysning. 
As you can see..
Ännu mera juldekorationer.. 
Sen blev det Afternoon Tea.. mums.. 
Vi gick förbi Lejonkungen teatern och Carnaby Street.
Sen blev det shopping på Primark och Superdrug. Fick med mig massa småplock som är bra o ha, en kudde till mitt nya rum, en supersöt basker med pärlor som är en trend just nu och ett par varma slippers med ett får på:-). Ett måste om man bor i ett kallt England. Vi avslutade dagen med Winter Wonderland i Hyde Park (tog tyvärr inga foton då jag njöt av sista kvällen). Vi drack öl och åt god mat, lyssnade på musik, strosade runt vid julmarknaden och sen fick jag ett ryck på kvällen att färga håret. Japp.. jag i ett nötskal. 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Day 1- UK JOURNEY
Idag är dagen med stort D kommen. Jag flyttar till England. Det blev tidigt att stiga upp idag och fick ingen sömn alls. Kan ni förstå hur nervös och upprymd jag var? Har länge velat flytta till England och blev kär i staden på första ögonkastet för 2,5 år sen. Vem kunde veta att lilla jag drygt 2 år senare skulle flytta dit och få min dröm sann? 
Vi lämnade ett mulet och regnigt Köpenhamn och flög mot Gatwick. Jag tror jag har feber då jag är så förkyld och hängig som jag sällan är. Så är jag sjuk, då åker jag på alla möjliga virus. Väl framme på Gatwick så var alla så service-vänliga och hjälpte oss fram. Ett av anledningarna till att jag älskar England. Sverige har tyvärr inte riktigt samma inställning. 
Utanför vårt fina hotell. Vi fick ett lite större rum än vi beställt då det ej var färdig städat när vi kom, så vi fick ett annat större rum. Så mysigt! Verkligen brittisk stil, gardiner, trätak, marmor badrum och utsikt över London.
Den enda "turist-grejen" vi hann med ids var Notting Hill. Mysigt att strosa runt bland de färgglada husen och gå förbi alla möjliga matbutiker från olika länder. Älskar!!
Imorgon har vi en fullspäckad dag och ska hinna med en hel del turistande innan.. allvaret börjar. Nej jag skojar;-). Jag har iallafall blivit anställd på heltid och kommer alltså bo i England. Nu börjar mitt äventyr med blandade känslor.  Sending lots of love <3
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
På spaning: Inredning
Denna fina tavla hittade jag på Dollarstore. Tyckte den var väldigt stilren och kostade endast 150kr. Dock köpte jag den inte för det känns onödigt att shoppa inredning när jag ändå ska flytta.
 Hittade även en grön marmor ask ( har den i vit marmor) och en guld ljusstake. Tycker det blev en snygg match.
Till sist har vi snygg inredning på ett café. 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Monday Inspo
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg