OXFORD- Saturday Trip
Idag ställde jag klockan och tog tåget in mot Oxford. Allt gick smidigt och det var lättare att hitta dit än jag trodde. Det regnade inte, men var rätt molnigt. Kan tänka mig att det är supermysigt att vara i Oxford på hösten bland alla färger. 
Jag gick förbi Oxford University Press. De hade många universitet i Oxford. Kändes som ett måste att fota något av de. Har dock ingen aning om vad som är känt med just detta universitet.
Här ligger Macdonald Randolph Hotel och det stod en butler vid ingången. 
Ashmolean Museum är ett Museum på Beaumont Street i Oxford. Det har anor från 1683 och är därmed världens äldsta universitetsmuseum. Jag var inte inne och tittade dock.
Ja, sådana här mackapärer finns ju lite överallt i England. Bra fotomaterial helt enkelt:-).
Mitt bland turisterna så försökte jag ta bild på den kända Martyrs Memorial (Tornet). 
Några fina och färgglada butiker..
Museum of the History of Science. 
Skulle tippa på att denna byggnaden är Bodleian Library. 
Byggnaden med det vita tornet är The Sheldonian Theatre. Sheldonian Theatre är en akademisk teaterbyggnad i Oxford, England, belägen vid Broad Street i stadens historiska centrum. Den var den kända barockarkitekten Christopher Wrens andra verk och uppfördes mellan 1664 och 1669. 
Bridge of Sighs.
Radcliffe Camera är en rund byggnad på Radcliffe Square i Oxford, England, ritad av arkitekten James Gibbs. Radcliffe Camera uppfördes 1737-1749 för att hysa Radcliffe Science Library, vilket flyttades till Oxford University Museum 1861.
Här ligger University Church of St Mary The Virgin.
Christ Church Meadow. (Inte helt hundra).
Hur vackert är inte detta? Jag tog en promenix genom den vackra parken.
University of Oxford Botanic Garden.
Jag fick betala £5 i entré för att besöka Oxford Botanic Garden. Jag tycker det är värt det. Speciellt när det börjar bli vår/sommar och om man tycker om växter/blommor/naturen. Finns café på baksidan och små båtar man kan hyra.
Åh, det ser så idylliskt ut..
Katedralen i Oxford är en katedral i Oxfords stift, ett stift grundat 1546, vilket inkluderar staden Oxford, England, och omgeende landskap så långt norrut som till Banbury.
På denna bänk satt jag och tog en kopp te Lemongrass & Ginger. Så mysigt och fridfullt att sitta där.
Någon typ av selfie typ.. 
Fokus på en vacker tulpan med några regndroppar. Så bra med en iPhone som kan ha bra fokus på detaljer.
Magdalen Bridge. Sååååå fint!
Fina rosa blommor..
Detta klocktorn påminner mig om det i min hemstad Newbury. 
Jag är så glad att jag gjorde detta på egen hand och tog mig fram via spontanitet. Jag gick dit jag kände för och hade ingen karta eller tanke på vad jag ville se/göra. Jag tog mig endast till ställena via fot. Shoppingen och alla byggnader ovanför låg nära varann, ca 15-20min från centralen. Åker gärna hit igen. Ibland är det mysigt att bara upptäcka saker på egen hand och vara lite spontan. Tack Oxford ❤️
Take care,
/ Love, A
Suzanne

Så fina bilder Agnes! Du har skrivit så intressanta fakta kring bilderna och det märks att du hade en bra utflykt. 👍😍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like