Stonehenge
Igår var jag i Stonehenge som är något man "måste" se som turist i England. Jag åkte dit med min värdmamma och värdbarn. Vi hann gå och se stenarna innan det började spöregna. Tog ca 1 timme med bil från Newbury. Det var fin natur omkring, men i princip bara stenar ju. Kul och ha sett det iallafall. Mycket likt Alés Stenar i Skåne. Efteråt köpte vi lunch på ett café som var dyrt som attan, men vi var hungriga. Speciellt mitt värdbarn vars blodsocker var i behov av mat. Långa köer kan jag varna om. Vi satt i bilkö en stund.. Många från Japan var där och var väldigt uppklädda. Högklackat och klänning var kanske ingen bra idé.. Att gå bland höga backar, lera och dessutom regn.. Nja, gäller att vara praktiskt klädd. ;-))

Stonehenge är ett bronsåldersbyggnadsverk i sydvästra England. Det består av en cirkelformad megalitisk stensättning, omgiven av en ringgrav och direkt utanför denna en cirkelformad jordvall. Det ligger nära Amesbury i Wiltshire, ungefär 12 km nordväst om Salisbury.

Stensättningen byggdes troligen mellan 2500 f.Kr. och 2000 f.Kr.. Vallen och graven är från ungefär 3100 f.Kr. (yngre stenåldern). Namnet Stonehenge kommer från det fornengelskaordet Stanhengist som betyder ’de hängande stenarna’.

Själva monumentet ägs och förvaltas av English Heritage medan de lägre liggande markerna runt omkring ägs av National Trust for Places of Historic Interest or Natural Beauty. Stonehenge, Avebury och dess omgivningar upptogs 1986på Unescos världsarvslista.

( FAKTA FRÅN WIKIPEDIA) 

Happy

Fina bilder! Och jag undrar alltid hur de lyckades med allt, både stenarna och taken av halm(?)? Jag kan inte ens lyckas med att göra en stengärdsgård lol...

Rebecca Adnell

Häftig plats ändå! Varit i England många gånger, men aldrig tagit mig dit. Men en dag kanske!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like