En dagsutflykt till Reading
Först tänkte jag.. höstlöv? Men nä, tror det bara är ett visst träd med den färgen. Denna kjolen och mina converse har blivit trogna favoriter. Bekvämt att resa i också.
Jag är ju nästan varje vecka på Reading tågstation då man alltid måste byta tåg. Däremot har jag bara varit här en gång men det var på ett köpcenter med min värdfamilj. Jag tänkte upptäcka staden lite på egen hand och se vad jag kunde finna där.
Plötsligt befann jag mig här.. Reading Abbey. Gamla kloster och ruiner. 900 år gamla.. Jag som är en historie-nörd gillar att upptäcka sånt här. 
30 grader varmt idag igen?! Jag hade iallafall inte så mycket problem med det. Tyckte faktiskt det gav mig lite utomlands-känsla när jag gick vid ruinerna. Nästan lite som Knossos i Grekland ;-).
Hur vackert?!
Därefter gick jag till Forbury Gardens. Otroligt fin park som funnits sen år 1121. Den förstördes i kriget 1500 någongång vad jag förstod. Därefter byggdes den upp igen. 
Under detta trädet sprang en så söt hundvalp och ville klättra upp i trädet. Jag vet inte, men det fick mig bara att le. Djur är sådan otrolig självmedicinering för själen. 
Wow.. titta här.. Så fint! Någon dag vill jag ha en sådan gammal balkong med rosor utanför.
Här vad det Afrikanskt bröllop som ägde rum. Det är en liten kyrka i bakgrunden nämligen. Tänk att gå i kostym och högklackat i 30 graders värme.. pjuh ;-).
Så fint och engelskt :-).
Utomhusbio ska jag försöka hinna med i sommar. Vare sig det är i Newbury eller Reading. 3 av mina favorit filmer går här i Reading. Notting Hill- 90tals klassiker. Inception- med min favorit skådis Leonardo DiCaprio. The Greatest Showman- topp 3 av mina favorit musikaler som film. 
St Laurence's Church heter denna kyrkan. 
Ja, England vann matchen mellan Sverige. Överallt på pubar stod huliganer. Helt galna är engelskmännen i fotboll och framförallt- deras eget land. Engelska flaggan är på bilar/hus.. you name it. 
Såklart var det fullt med poliser/ambulanser och vakter. Ser ni Svenska flaggan förresten?:-) Stolt svenne här! Bra kämpat Sverige! En mycket givande dag i Reading med andra ord.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like