Den "lilla" resan till Hastings
Alltså kaos.. denna dagen.. hjälp mig.. 
Okej, så från början var min plan att åka till Torquay och Plymouth. Men när jag hoppade på tåget imorse i Newbury så insåg jag att jag glömt mitt railcard hemma. Attans! 
Men jag bestämde mig ändå för att ta tåget och hitta på något på min lediga dag. Tyvärr blev det inte Torquay och Plymouth då det var alldeles för dyrt utan mitt railcard.
Så jag tog en spontanare till Hastings.. som skulle gå smidigt.. trodde jag.. Väl framme i Reading (där jag alltid byter tåg) så gick först ett tåg till Gatwick flygplats som tog 1,5 och därefter byte på Gatwick till Hastings. 
Jag hoppade på tåget som skulle ta 1 timme till Hastings från Gatwick. Men.. tydligen så tar de loss vagnar på tågen- vilket jag helt missat. Jag var tillslut ute i tjotahejsan.. Jag frågade en kvinna som jobbade på tåget och hon hjälpte mig som tur var. Hon hade helt missat att säga till mig att det tåget jag tog från Gatwick skulle dela tåget på 2 olika håll. Så jag var inte i rätt vagn till min destination helt enkelt.
Hon skrev upp på en lapp hur jag skulle göra och alla byten jag var tvungen att göra för att komma till Hastings. Jag var så nära på att ge upp och blev rätt irriterad. Men, jag hade ju betalat ganska mycket pengar för att få åka till Hastings. Därifrån tog jag 2 tåg till Hove, därefter ett till Brighton och där skulle ett tåg till Hastings gå. Men givetvis var det signalfel på det tåget så alla passagerare fick hoppa av. Alltså jag tackar och bockar för mitt tålamod alltså.. 
Där fick alla byta 2 olika tåg till Hastings.. Alltså jag kan inte ens räkna hur många olika tåg jag tagit idag. Har även pratat med mer främlingar än någonsin typ. Tur att det finns hjälpsamma människor. 
Äntligen var jag framme i Hastings.. Jag skulle varit framme vid 12 men istället kom jag fram klockan 17.. Så det blev bara en snabb visit på 1 timme. 
Jag intensiv turistade helt enkelt och det spöregnade.
Rätt mysig bild ändå..
Så mycket färg.. härligt..
Tyvärr fel säsong för glass men såg fint ut.
Hur fina små djur? 
En häst mitt i allt.. ja, allt i Hastings minsann.
Här är lite 3D känsla tycker jag..
Här hade de lagt ut solstolar på planket som hedrade några personer med ingravad text i metall vid sidan om.
Något "tittut-rum"..
Dyngsura converse skor..
De hade en gammaldags fotoautomat vid piren så jag tänkte "why not?". £2 är inte så farligt trots allt :-). Ja.. första bilden försökte jag lägga i mynt men kameran sattes tydligen igång javisst.. Andra bilden vet jag ej hur jag tänkte. De sista bilderna var väl ändå lite gosiga ändå? Ingen av bilderna var jag beredd på att kameran skulle gå loss, men jag gillar känslan i bilden ändå.
Jag bad en främling att fota mig. Man ser inte att det verkligen spöregnar.. haha.. Tur att jag var klok och tog med mig regnjackan. Kvinnan som fotade mig var från Finland och hon märkte att jag var svensk.. Vi pratade en stund, trevligt.
Jag försökte själv fota med självutlösaren som finns på telefonen.. sisådär bra kvalitet.. 
Hastings var ju ganska fint trots att det spöregnade. Var det värt 8 timmars resa? Det är frågan det. Fick byta 4 olika tåg till Reading från Hastings på hemvägen.. Nu sitter jag iallafall på sista tåget hem för idag.. Pjuh.. Vilken omständig dag.. Men nu har jag checkat av ännu ett ställe i England. Alltid skoj ju. KRAMIS FRÅN EN SUPERTRÖTT GALEN TURIST.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like